pondelok 25. júna 2012

Vedenie účtovníctva si riešte externe


Tiež sa pre nedostatok času spojeného s nutnosťou vedenie účtovníctva ťažko dostávate k vlastnému podnikaniu? Pravdepodobne ste sa rozhodli zamestnať účtovníka, ktorý spravuje všetku účtovnú agendu vrátane spracovania miezd. Lenže za nejaký čas ste pozreli na výdavky, ktoré sa vďaka novému zamestnancovi navýšili a usúdili, že tento krok nebol ekonomicky výhodný. Podobný scenár sa netýka len Vás. Ako však neľahkú situáciu dlhodobo vyriešiť? V zásade existuje iba jedno správne riešenie, ktoré sa nazýva externé spracovanie na podvojné účtovníctvo. Stále viac firiem i drobných živnostníkov, sa spolieha na outsourcing účtovníctva, pretože im pomáha nielen ušetriť na výdavkoch, ale tiež sa zbaviť nepríjemných starostí s účtovnou agendou.

Čo všetko outsourcing účtovníctva zahŕňa

Externá služba zahŕňa všetky varianty účtovníctvo. Od daňovej evidencie, predtým tiež nazývané jednoduché účtovníctvo, po vedenie účtovníctva, ktoré nieslo označenie podvojné účtovníctvo. K obom základným typom samozrejme patrí spracovanie všetkých ďalších účtovných povinností ako je:
- Spracovanie miezd
- Priznanie k daniam
- Zastupovanie na úradoch
- Vedenie účtovných evidencií a kníh
- Včasné prihlásenie a odhlásenie zamestnanca
- Spracovanie DPH
- Spracovanie priznania k dani z príjmu fyzických osôb

Z ponuky externých služieb spracovanie účtovníctva si preto môže vybrať naozaj každý. Napríklad účtovník danej spoločnosti ponúka veľmi výhodné balíčky služieb, ktoré počítajú s rozmanitými variantmi spolupráce. Ak teda potrebujete vypracovať raz za rok daňové priznanie, nie je nič ľahšieho ako odovzdať dohodnutej spoločnosti všetky výdavkové a príjmové faktúry. O všetko potrebné bude už postarané. Alebo ste platcami DPH a Vaše účtovníctvo vyžaduje pravidelnú správu? Aj tu pomôže externé vedenie účtovníctva. Bez nadsadenia preto outsourcing spracovanie účtovníctva pomáha všetkým podnikateľom bez rozdielu obratu a veľkosti firmy.

Servis spracovanie miezd diskrétne a spoľahlivý

Ďalšou možnosťou externej spolupráce, ktorá výrazne uľahčí celú Vašu administratívu je externé spracovanie miezd. Táto služba kompletne zaistí vypracovanie a diskrétne zaslanie výplatných pások, včasné prihlásenie, alebo odhlásenie zamestnanca alebo mesačných hláseniach. Vrátane ďalších prídavných služieb Vám celková správa vedenie účtovníctva výrazne napomôžu k úspešnému podnikaniu.

Výhody, s ktorými môžete počítať

Nespornou výhodou externého spracovanie účtovníctva je úspora času a výdavkov. Ovšem tým register pozitív rozhodne nekončí. Ak si na vedenie účtovníctva a spracovanie miezd najmete dobrú firmu, dostane sa Vám tiež odborného a kvalifikovaného servisu. Účtovný špecialisti Vám radi poradia, ako možno na základe legislatívnych zmien ušetriť. Ďalej sa budete môcť spoľahnúť na plnú zodpovednosť účtovnej spoločnosti za spracované dáta a v neposlednom rade tiež na osobný prístup, s ktorým špecialisti pristupujú ku každému klientovi. Publikujeme aj na blogu o účtovníctve.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára